ZAŠTO MARRA ALTRUI?

Nastali smo sa ciljem da medicinsku pigmentaciju učinimo dostupnijom kroz informiranje i osiguravanje sredstava financiranja. Također se fokusiramo na educiranje i povezivanje artista da bismo širili ovaj umjetnički i divan poziv.
Podizanjem svijesti o mogućnostima tretmana, dostupnosti mikropigmentacija možemo pridonijeti osjećaju pripadanja, većeg samopouzdanja i zdravog pogleda na svoje tijelo. Želja nam je da naši klijenti u ogledalima ne vide svoje nedostatke, već da ponovno pronađu radost, te se osjećaju prihvaćeno i samopouzdano.
Svaki klijent je drugačiji i unikatan, tako da se svo znanje i iskustvo u permanentnoj kozmetici prilagođava svakoj osobi.
Individualan pristup je nešto čime se ponosimo, te u svakom radu nastojimo se prilagoditi željama naših klijenata.

‘’Mislim da se može sa sigurnošću reći me tretman mikorpigmentacije poboljšao! Siguran sam da je imao ogroman pozitivan učinak na mene, pretpostavljam psihološki.’’
‘’ Mikropigmentacija je pomogla jer puno manje vremena trošim na crtanje obrva!’’

Udruga je osnovana s ciljem pružanja edukativne, humanitarne, medicinsko-estetske potpore ženama tijekom i nakon kemoterapija. Predstavlja poveznicu između medicine i estetike, te na taj način pruža poticaj korisnicama da se što cjelovitije vrate privatnim i profesionalnim životnim ulogama.

Odstranjenje jedne ili obje dojke za mnoge žene predstavlja fizičku i psihološku traumu. 3D realistično pigmentiranje areole i bradavice ima snažnu ulogu u vraćanju samopouzdanja i pozitivan doživljaj vlastitog tijela. S obzirom na činjenicu da mnoge žene ne znaju za mogućnost repigmentacije areola i bradavica, pokrenuli smo projekt njihove besplatne repigmentacije.

Nastali smo sa ciljem da medicinsku pigmentaciju učinimo dostupnijom kroz informiranje i osiguravanje sredstava financiranja. Također se fokusiramo na educiranje i povezivanje artista da bismo širili ovaj umjetnički i divan poziv.

Podizanjem svijesti o mogućnostima tretmana, dostupnosti mikropigmentacija možemo pridonijeti osjećaju pripadanja, većeg samopouzdanja i zdravog pogleda na svoje tijelo. Želja nam je da naše klijentice u ogledalima ne vide svoje ožiljke, već da ponovno pronađu radost, te se osjećaju ženstveno i privlačno.

Svaki klijent je drugačiji i unikatan, tako da se svo znanje i iskustvo u permanentnoj kozmetici prilagođava svakoj osobi.

Individualan pristup je nešto čime se ponosimo, te u svakom radu nastojim se prilagoditi željama naših klijentica.

    Ciljevi udruge su:

  • Podizanje svjesnosti o oboljenjima, mogućnostima rekonstruktivnih i estetkih zahvata.
  • Dodatna edukacija oboljelih, suradnja sa liječnicima i stručnjacima iz estetske medicine i kozmetologije.
  • senzibilizacija društva i informiranje šire zajednice o važnosti estetike u fazama liječenja i oporavka.
  • Implementiranje novih tehnika i mogućnosti temeljenih na novim naprednim saznanjima.
  • Edukacija tattoo artista za medicinsku mikropigmentaciju, kako bismo podigli svijest u zajednici i učinili ovakve tretmane dostupnima većem broju žena.

Kroz svoj rad, Udruga će djelovanje usmjeriti na sljedeće:

Organizirati savjetovanja, edukacijska predavanja, grupe potpore, medijske kampanje i slična događanja sa ciljem promicanja svjesnosti o važnosti estetike u fazama bolesti i nakon izlječenja.

Okupljati liječnike i stručnjake iz područja estetske, rekonstruktivne kirurgije, dermatologije, medicinske mikropigmentacije u svrhu povezivanja i suradnje te postizanja što boljih rezultata.

Izdavati medijske sadržaje putem društvenih mreža i web portala radi informiranja oboljelih te senzibiliziranja javnosti.

Povezivati se i surađivati sa sličnim udrugama i organizacijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

Stopa preživljavanja kod rano otkrivenog raka dojke je oko 95% , ali na žalost nerijetko zahtijeva operativni zahvat. Djelomičan ili potpun, najčešeće potpun, u većini slučajeva bez poštede areole i bradavice. Rekonstruktivna tehnika omogućava repigmentiranje bradavica ili područja areole. Tretman mikropigmentacije grudi radi se iz više razloga – estetskih, fizičkih i psiholoških.

Tretmanom 3D rekonstrukcije areola i mamila postižemo gotovo prirodan izgled grudi koristeći različite tehnike i kombinacije boja. Trodimenzionalna, multi-tonska tetovaža koristi se za stvaranje percepcije dubine. U slučaju jednostrane mastektomije, areola i bradavica koordinirani su sa susjednom dojkom. Kod pacijenata koji su imali rekonstrukciju bradavice, dimenzionalni se učinak koristi za ponovno pigmentiranje nove bradavice i stvaranje okolnog kompleksa areole.

Tretmanom 3D rekonstrukcije areola i mamila postižemo gotovo prirodan izgled grudi koristeći različite tehnike i kombinacije boja.

Trodimenzionalna, multi-tonska tetovaža koristi se za stvaranje percepcije dubine.

U slučaju jednostrane mastektomije, areola i bradavica koordinirani su sa susjednom dojkom.

Kod pacijenata koji su imali rekonstrukciju bradavice, dimenzionalni se učinak koristi za ponovno pigmentiranje nove bradavice i stvaranje okolnog kompleksa areole.

Za Republiku Hrvatsku ne postoje podaci o učestalosti alopecije kod djece. Alopecia areata, autoimuni poremećaj koji uzrokuje gubitak dlaka na tjemenu i na drugim mjestima na tijelu. Postoje razni oblici alopecije; ekstemni oblici alopecia aerata su alopecia totalis uključuju gubitak sve kose sa glave i alopecia universalis koja uključuje gubitak svih dlaka sa glave i cijelog tijela.

Pedijatrijska alopecija može činiti od 5% do 20% svih slučajeva. Alopecija u djetinjstvu je češća kod djevojčica, a prosječna dob oboljele djece je 11- 14 godina. Vlasište je njačešće mjesto zahvaćenosti u 85% slučajeva, dok 64% djece razvije blagu bolest.

Rekonstruktivna tehnika omogućava repigmentiranje obrva ili tjemena. Tretman mikropigmentacije obrva radi se iz više razloga – estetskih, fizičkih i psiholoških. Tretmanom mikropigmentacije obrva i tjemena postižemo gotovo prirodan izgled koristeći različite tehnike i kombinacije boja. Trodimenzionalna, multi-tonska tetovaža koristi se za stvaranje percepcije dubine. Mikropigmentacija se može okvalificirati kao određena investicija u vlastiti izgled te može poboljšati psihološko stanje pojedinca. To se može smatrati postupkom koji jača samopouzdanje.

Autorica/author/sources: Dr. Ivana Prkačin

Vaša podrška je bitna! Svakom donacijom omogućavate da udruga Marra Altrui pruži pomoć i podršku što većem broju oboljelih, te ostvari ciljeve osvještavanja šire zajednice o tretmanima repigmentacije, kao i educiranje većeg broja tatoo artista za medicinsku mikropigmentaciju.